Accions

9spebrots
Sensibilitza sobre l’impacte ambiental que un consum deslocalitzat de productes agroalimentaris provoca i incideix en els beneficis locals que un consum de proximitat té. Convida els/les participants a reflexionar i experimentar al voltant de la traçabilitat dels aliments.

fusióTeca

Aborda les certeses que s’amaguen darrera d’allò que és visible (les etiquetes dels productes que consumim, per exemple) i invisible (què ens diuen els nostres sentits). Apropa les persones a la realitat que s’amaga darrere dels productes modificats genèticament (transgènics), explorant la importància de conèixer allò que mengem.

pomà
Humanitza el consum d’aliments, visibilitzant les diferents persones que participen d’una o altra forma en la producció, distribució o comercialització d’un aliment i incidint en temes que van des de la justícia social a la sobirania alimentària, convidant els/les participants a reflexionar sobre la necessitat d’uns valors comuns a l’hora de consumir.

food waste ap(pear)
Sensibilitza la ciutadania sobre el malbaratament alimentari i la importància dels hàbits i costums en el consum d’aliments com a eines de transformació social. Treballa la consciència sobre l’autoconsum i la seva relació i implicació amb el món exterior.

patⒶta
Explora la memòria històrica, recuperant les lluites socials, causes i reivindicacions que han abanderat la lluita per la terra, per la dignitat dels pobles i les persones i per l’alimentació, promovent un consum responsable i un sistema agroalimentari basat en la justícia social. En quin món volen viure, com i per què.

espera
Reflexiona sobre el pas del temps i les conseqüències socioeconòmiques i en la nostra dieta que el consum de temporada, de proximitat pot provocar-hi. En aquesta línia, l’activitat promou l’autoorganització d’allò que consumin com a eina de transformació dels nostres hàbits alimentaris.